Wanja Lundby-Wedin känner sig träffad av vad SvD skrev häromdagen.  Partibossen, förlåt fackbossen Wanja förstår inte kritiken utan tycker att de är de bästa av de bästa. Det är det parti, förlåt igen, fack som är mest solidarisk mot arbetslösa invandrare eller mot andra som inte gillar politiken.

Låt mig bara påminna oss om salladsbaren, om snickaren, om Waxholmbygget eller om Byggnads som utnyttjar sin monopolställning maximalt eller om Kommunal som tycker att högre skatt är bättre än högre lön. Exemplen är otalig på hur LO har tappat sin roll som facklig organisation.

Egentligen är det bara Metall som driver en facklig kamp utifrån verkligheten. Wanja har som politiker skapat getton för invandrare, gjort folk bidragsberoende, hyllat Ohly i hans kamp mot USA och som resultat tappat medlemmar i det politiserade facket.

Jag förstår att Wanja känner sig träffad när sanningen uppenbaras.

LO finansierar socialdemokraterna trots att hälften av medlemmarna röstar borgerligt. Aftonbladet försöker mörka bidraget (allt är nämligen inte redovisat) genom att påstå att oljekungar finansierar moderaterna. DN vädjar om öppenhet. Frågan är om Wanja måste skämmas ännu mer när alla förstår hur mycket medlemspengar som försvinner i socialdemokraternas svarta hål.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>