Socialdemokraterna slår nu ett slag för utökade bidrag och menar att tryggheten måste stärkas. Tryggheten är idag inte bättre än något annat EU-land!

Men inte med ett ord nämner Alliansfritt eller andra kommentatorer på vänstersidan att den höga skuldsättningen är en otrygghet av ett helt annat slag. Därför kan oaktsamhet med statens finanser snabbt leda till en fastighetskris som snabbt leder till att många förlorar allt.

Skuldökningen minskade visserligen under första kvartalet men som Cornucopia skriver:

4.88% är också den lägsta skuldökningen sedan 1996. Att ökningen är på en hållbar nivå vid evig tillväxt betyder förstås inte att själva storleken på skulderna är hållbara, med en dubbling i förhållande till BNP. Men man skall vara glad över det lilla.

Vänstern har nu spenderbyxorna på sig och skulle man nu genomföra alla återställare lever vi farligt, i alla fall 70-talister som är skuldsatta uppåt öronen.

AB, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Värre än brist på trygghet!”

  1. Jo, men man sparar gärna på dom med minst resurer. Spara i stället på höga löner för medelklassen så finns det mycket att tjäna. Nej istället tar man av dom som har minst. Sjuka, arbetslösa och Fas- 3 etc. Jävligt fegt, ungefär som att sno godis från barn.

  2. Fast det är väl inte riktigt sant. Jobbskatteavdragen har gett de med små inkomster mer i plånboken än vad fackets löneförhandlingar har gett på flera år.
    Att de med höga löna har mer kvar i plånboken är ju självklart. Man måste dock komma ihåg att de betalar också väldigt mycket mer i skatt.

    Min poäng är dock att många med medelinkomster har förköpt sig på bostäder och den skuldfällan som de sitter i kommer att slå hårt om det vill sig illa.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>