På inrådan av Neo läste jag Maciej Zarembas inlägg i DN om hur vi tar hand om våra invandrare. Ju mer man läste desto mer förbannad blev man. Om det går till som det beskrivs i artikeln är det hemskt. Ett exempel på pampvälde, som jag skrev om i mitt förra inlägg.

Oj, det verkar finnas hur mycket som helst för alliansen att tag tag i. Jag saxar:

”De satte mig framför datorn och sade att jag ska söka kunskaper på nätet. Jag ville plugga grammatik, de sa att det inte behövdes. De gav mig uppgifter som de inte hade tid att rätta. Vissa dagar hade vi ingen lärare alls. Jag kastade bort fem månader av mitt liv.”
Detta berättas av Katarzyna, som i våras försökte lära sig svenska i Rosengård. Företaget Meritutbildning AB, dit hon blev hänvisad av kommunen (nej, hon fick inte välja skola själv), bedriver även SFI i Sjöbo och Tomelilla.

Ska det vara så svårt att förstå. Hit kommer invandrare fulla av energi att starta något nytt i ett nytt land. Dessa blivande entreprenörer förpassar vi till tre års meningslös vila med understöd. De rödgröna prisar tydligen den här ordningen. Det skapar ett beroende av sossearistokratin och därmed väljarstöd..

Resultatet ser vi i Rosengård och Rinkeby. Generation två gör uppror. De vill med rätta ha samma rättigheter som icke invandrare. Tänk om de destruktiva krafterna använts till att skapa egna företag, men det kräver förståelse och uppmuntran från dagens ledare. Ilmar Reepalu är tyvärr inte något bra exempel.

Istället ser vi hur sverigedemokraterna vinner mark. Inte underligt eftersom vi har förpassat invandrarna till marker vi inte gillar. Reepalu tappar väljare till sverigedemokraterna och då flirtar Malmös ledande person med antisemitism. Har vi de ledare vi förtjänar?

Den senare frågan gäller också för Migrationsverket. Att det är som det är ute på fältet förstår man efter några gånger ha läst Merit Wagers blogg. Rör om i grytan så att vi framöver tar vara på våra invandrares kunskaper!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Vi bör ta hand om våra invandrare!”

 1. Vad då ”våra” invandrare? Vad pratar du för strunt? Är de hundra tusentals främlingar som kommer till Sverige på något sätt ”mina”? Jag har ingenting med dem att göra.

  ”Hit kommer invandrare fulla av energi att starta något nytt i ett nytt land.”

  Ha, ha, vem tror du att du lurar? Det är en ytterst liten del invandrare som kommer till Sverige med det syftet.

  ”De vill med rätta ha samma rättigheter som icke invandrare.”

  Återigen rent struntprat och svenskfientliga lögner. Dessa människor har exakt samma ”rättigheter” som svenskar och i de allra flesta fall till och med rena särrättigheter. Apartheid, alltså.

  ”Reepalu tappar väljare till sverigedemokraterna och då flirtar Malmös ledande person med antisemitism.”

  Är du på allvar, eller? Jag förstår inte riktigt. Du skriver så motbjudande att man vill börja gråta. För det första är det långtifrån bara från Socialdemokraterna som väljare flyr till Sverigedemokraterna, för det andra är Sverigedemokraterna det mest Israelvänliga partiet, och för det tredje ”flirtar” Ilmar Reepalu med ”antisemitism” för att locka till sig brunvänstern och den stora muslimska väljargruppen, knappast några sverigedemokrater. Detta var verkligen ett lågvattenmärke av dig.

  ”Rör om i grytan så att vi framöver tar vara på våra invandrares kunskaper!”

  Du kanske syftar på att 60 procent av de nyanlända utlänningarna i Borlänge är analfabeter?

  Gör om, gör rätt.

 2. Att bara ta sig hit visar entreprenöranda som vi bör ta hand om. Dessutom är många invandrare mycket välutbildade som vi inte heller tar hand om.
  Visst det finns också rötägg bland invandrarna på samma sätt som rötäggen finns bland oss svenskar.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>