Om vi är bättre än andra länder efter finanskrisens härjningar finns det delade meningar om men utan tvekan kommer vi snabbare på banan igen än många andra länder. Problemet i Sverige är att vi är så indoktrinerade på matchningar och fördelningar att vi glömmer bort att vi har för få företag som växer och därmed för få jobb.

Centern försöker få oss att förstå att tillväxten ligger hos alla mindre företag. Moderaterna passar och vill inte utmana LO på ännu ett område. Sossarna, som aldrig gillat företag, tycker det är bra som det är, dvs gulla med Wallenberg och fyra andra familjer och klämma åt resten.

Utanför de fem familjerna går det inte att växa. IKEA och TetraPack, som är de enda företag som växt efter 70 talet, insåg detta och flyttade utomlands.

Det är tragiskt. Hoppet står till att alliansen får ännu fyra år på sig att ändra på detta. Att de rödgröna skulle göra något åt detta är tyvärr helt uteslutet.

SvD, Kulturbloggen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Vi behöver fler företag som växer”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Inte ett ord om växande företag

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>