Jag tänker på företagandet. Inga partier och få politiker slås för att underlätta för företagare. Alliansen charmoffensiv på Centralen omfattade inte företag. Sanna Rayman hade gått runt där och kastat bollar, men det fanns typiskt ingen korg för företag.

Per Gudmundson, också SvD, gör sig lustig över enfrågepartier. Faktum är att Bert Karlssons syn på invandrare delas nu av de flesta. Vi får se vad Piratpartiet kan åstadkomma.

Vi behöver Företagspartiet! Ett parti som skapar opinion för ett bättre företagsklimat. Ett parti som skapar förutsättningar för företag att växa och bli så stora som LO vill ha dem. Varför LO bromsar har jag aldrig förstått.

Att Piratpartiet lyckas framgår av NEOs utfrågning på grillfesten.

Här syntes samtliga liberala EU-kandidater vara på klar kollisionskurs med regeringens agerande.

Från grillfesten har Markus ”Lake” Berglund skrivit ett långt och läsvärt referat om hur Lena Ek kritiserar Åsa Torstensson. Websändningen från evenemanget finns här.

Beträffande Bert Karlsson och invandring måste ni läsa MerithWagers inlägg.

Någonstans är det fel, det kan knappast vara rimligt att en del söker asyl från det land som en massa andra reser fram och tillbaka till utan problem.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

4 Responses to “Vi behöver fler enfrågepartier!”

 1. Tack för länken!

  Ett företagarparti vore en intressant idé. Det som försvårar ett genomförande av detta är dock att många frågor som berör företagande kostar pengar och därför måste man kunna prioritera i en budget. Då är det svårt att hålla kvar i sin enda fråga.

  Piratpartiets frågor har i väldigt liten utsträckning ekonomiska återverkningar. Därför kan de lättare hålla sig till en, eller ett par frågor.

 2. Visst är det så, men på grund av dessa svårigheter finns det heller inga politiker som vill göra karriär på företagarfrågor. Vård, skola och omsorg är lättare.
  Parollen ”Bättre villkor för företag ger bättre vård, skola och omsorg” vore värt ett försök. Det är ju dessutom sant.
  Miljörörelsen har ju lyckats så att till och med socialdemokratin sätter hela vår energislukande industri på spel.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Se statliga myndigheter!
 2. Är bara unga män arga?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>