En intressant fråga utan bra svar. Visst förfäras vi av vårdskandalerna men vem bär ansvaret?  Det gör DU menar Roland Poirier Martinsson i dagens SvD. Han gör liknelsen med dagis. Där kontrollerar dagisföräldrarna vården varje dag medan de äldres barn sällan tar aktivt ansvar för sina föräldrar i äldrevården.

Det är lätt att säga att det är ens eget ansvar men hur ska allt hinnas med. Föräldrarna pusslar för att få ihop det med dagis, skola och egen karriär. Att dessutom hinna med sina egna föräldrar tar på krafterna så många ser det som en lättnad när de äldre blir omhändertagna.

Fribrevet, som Roland kallar det, ha,r som vi sett, en baksida. Eftersom ingen bryr sig kan vården skötas lite hipp som happ och vi kräver nu mer statlig kontroll.

Men är det verkligen staten som har ansvaret? Jag har inget svar. Är det någon annan som har ett bra svar?

Att som nu se det som ett politiskt problem skapar bara mer frustration, som om man bara med ett pennstreck skulle kunna ordna allt till det bästa.

AB, SvD,

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Vem har ansvaret för de äldre?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vanvården i fosterhemmen har flyttats till äldrevården

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>