Just nu spelar Reinfeldt och Borg mot öppet mål. Med starkt försvar och bollen/pucken inom inom har herrarna full kontroll över spelet. Lite halvhjärtat siktar man på målet och öser in lagom med mål.

Publiken, dvs vi väljare, börjar tröttna och lämnar arenan. En match utan glöd och vilja är inte lockande.

Vem utmanar Reinfeldt och Borg?

Juholt & Co ägnar mest sin tid till att göra självmål. Alliansbröderna bekämpar antingen sig själva som KD eller har fullt sjå med skolan som Fp. Nyvalde Annie Lööf drar sig nog för att börja utmana toppen.

Arbetslinjen har fungerat, visst, men vad kommer nu? Förslag finns om sparlinje, företagslinje osv, men Reinfeldt och Borg duckar. “Vi vinner ju ändå!”

Nu finns det ju dem som varnar för att socialdemokraterna med en ny ledare kan börjar sikta in sig mot det andra målet och då kan det vara för sent att vakna upp och inse att bolltrillandet inte fungerar. I förra inlägget gissade jag på vem som tar över efter Juholt och en av kandidaterna, Bodström, har börjat vandringen.

Vem får Reinfeldt och Borg att inse att vi behöver visioner och kamp? Slagorden finns: Det ska löna sig att spara, driva företag på samma sätt som det ska löna sig att arbeta.

SvD, AB, Tokmoderaten, Högberg, Kent, Mary

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>