http://www.uddevalla.se/uddevalla/kommunen/press/pressarkiv/pressmeddelande2007/hemvaktmastareforebyggerolyckorihemmet.5.52dfa85f1170b0649ab80003301.htmlVad ledsen man blir när man läser Marys besök hos sin gamling. Mina gamlingar är borta sedan många år, men fortfarande dras man med dåligt samvete. Min hustru blev sjukskriven av eländet, trots att personalen var bra. Som kille klarar man sig bättre.

Staten tar hand om våra barn och staten tar hand om oss äldre. Det är bara mitt emellan som är kvar. Men ser man på hur medelåldern kämpar för att få ihop det man kallar livspusslet är det kanske bara en tidsfråga innan staten får ta över helt. Politiker vet bäst som vi vet. (I Målilla är man redan på gång.)

Förr accepterade vi senila gamlingar. Nu låser vi in dem. Ska de ut får någon anhörig slita sig från karriären och gå ut med dem. Personalen har inte tid. Att var inlåst, äta uppvärmd mat och brist på stimulans är sämre än grova brottslingar har det. Deras mat kostar visst 50 kr mot någon tia för gamlingar. Men ack ja det ju synd om de kriminella med sina dåliga uppväxtförhållanden. Från Halland läser vi:
Ett par månader senare kom uppgifterna om grava kränkningar av flera av de boende. De blev bland annat lagda för natten tidigt på eftermiddagen, nekades dagliga toalettbesök och fick inte sitta uppe vid dukade bord vid måltiderna.

Intressant det där med Italien. Kan gamla flytta till annat bättre land? Har vi inte fri rörlighet inom EU. Språket borde inte var något problem eftersom det redan nu är lite si och så med det svenska språket.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Vem bryr sig om gamlingar”

  1. Tack för att du skrev detta. Jag tror att det är dags för fler att börja bry sig om gamlingarna och uppmärksamma hur de har det.

  2. Margareta Andersson
    mars 28th, 2009 at 3:57

    Jag skulle kunna skriva en hel bok om den miserabla äldre(miss)vården. Min gamla lätt dementa (han var lätt dement när eländet började) bror har fått byta miljö sex gånger på ett år och nu äntligen hade han kommit till ett boende värt att kalla äldrevård. Vi trodde att vi äntligen skulle kunna pusta ut men då får vi läsa i Dagstidningen att de ska lägga ner det boende han nyss (1 feb.) flyttat till och alla ska vara utflyttade före semestern. Jag orkar inte skriva om allt elände men om Svenska folket visste hur den så kallade äldrevården fungerar så skulle alla vara livrädda för att bli gamla. Tänk om vi alla fick läsa i tidningen en morgon att vi inte skulle få bo kvar i vår bostad utan skulle bli tvingade att flytta före semestern till ett boende någon annan bestämt. Nu ska han byta miljö och personal för sjunde gången på drygt ett år. De gamla i Sverige idag behandlas sämre än boskap.

  3. Man lägga till – och fångar i våra fängelser. Som tur finns det på några ställen personal som tar sitt jobb på allvar. Det är mer än vad man kan säga om vissa politiker.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>