Det händer mycket på en vecka. Pirate Bay rättegången tuggar på. Tillsammans med Ipredlagen har vi all anledning att vara förskräckta därför att vi har fått en anti-rättssäkerhetslag. Rick Falkvinge har funderat och skriver:

I ”vänlighet”, så erbjuder de sig att inte gå till domstol om du betalar halva beloppet inom tio dagar. Om det går till domstol, så hotar de med att du dessutom måste betala deras rättegångskostnader på ytterligare massor. I Danmark, där det här systemet har funnits ett par år, så blir de flesta så rädda att de betalar för att bli av med problemet, oavsett om de har gjort något fel eller inte. Konceptet ”rättssäkerhet” existerar inte. Lobbyn är inte ett dugg intresserad av att personen som faktiskt fildelat betalar, de är intresserade av att någon får agera syndabock. Om det är rätt person är inte så viktigt.

Nej Paulina Neuding på SvD, Gå¨inte hem! Athena Farrokhzad borde nog tänka till. En som inte heller har tänkt till är Ilmar Reepalu i Malmö. Det verkar vara genomgående för vänstern att inte tänka till. I energisamtalen missade man chansen att få till ännu mer vindkraft. All tankekraft låg på att tvåla till alliansen.

Branden i Södertälje är hemsk. Vart är vi på väg? Säfflemannen uttrycker väl vad jag känner.

Nu brinner det samtidigt på ett antal mataffärer? Symboliken i detta uppenbara terrorangrepp har nog de flesta lite svårt att begripa. ”Antikapitalism”? ”Heligt krig”? via mordbrand på Willys? Suck. Det är så idiotiskt att man bara vill förtränga det. Naturligtvis hoppas man polisen tar dräggen, men hur stort är hoppet? Pjosket med den här typen av politiskt våld från vänster och från islamistiskt håll är ju legio. Och vad blir straffen om de åker fast?

Han tycker att avståndstagande från Svensson och Jinge uteblir och tror att det beror på att det är vänstern som är på krigsstigen.

Skönt att det fredag och att Let´s Dance lättar upp stämningen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Veckan som gick”

  1. Nu är det inte vänstern som gjort det hela och både Jinge och jag har tagit avstånd från våldsdåd av denna typ.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>