Vårt egna bolag, Vattenfall, har lurat sina ägare, vi skattebetalare, på alla våra pengar. Det blir som en extra skatt som vi tvingas betala till Staten-Vattenfall. I skydd av miljön har de drivit upp priserna på el till fantasibelopp. De skyller på marknaden, en marknad som de själva styr över.

Har ni sett på elräkningen?  Det är skatt på skatt och dessutom moms på skatten! Utöver detta kan Vattenfall sätta vilket grundpris som helst. Anders Borg är skitnöjd. Han får in massvis med pengar som han kan använda till vad då?

Det kunde ha blivit ännu mer om inte Vattenfall spelat bort pengar i Europas kolkraftverk.

Vi har konkurrens säger regeringen och väljer att bortse ifrån att Vattenfall tillsammans med de andra bolagen samarbetar både med resurser och priser. Kartell skulle man kalla det i andra sammanhang. SvD kallar det El-juntan och skriver:

Vattenfall gjorde i fjol ett rörelseresultat på drygt 16,7 miljarder kronor i Norden. Det är 3,2 miljoner kronor per anställd. Det kan jämföras med de största elkunderna – börsbolagen Sandvik, SCA, Stora Enso, Boliden och SSAB som redovisade en vinst på mellan 125 000 och 300 000 per anställd.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>