Vad har S-sympatisörerna att hoppas på? De på vänsterflygeln hoppas mycket på Ohly och på ett socialistiskt/kommunistiskt synsätt i samhället. De andra måste med förfäran se tiden an. De får lita på hoppet att socialdemokraterna tar sitt förnuft till fånga.

Jag tvivlar på att de blir nöjda ifall de rödgröna vinner. Idag ser det mer ut som om moderaterna driver socialdemokratisk politk. Gubben i lådan, Thomas Östros, gör en heller ingen glad (SvD). Nej är hans ledord numera med tillägget att att han numera vill värna småföretagarna. Jo jag tackar, efter 40 års kriminalisering av småföretagare ska han nu vara deras bästa vän, med Ohly som bänkkamrat!

Många hade hoppats på Kungsträdgården, men där var man bara överens om att man ska bli överens. Det är klart att man blir överens, men frågan är med vad?

Stockholms lättrörliga medelklassväljare vill inte ha traditionell vänsterpolitik skriver DN. Om vi dessutom lägger till kommunister och nej till förbifart är det nog för mycket för de flesta och Sahlin blir själv en förbifart (SvD). Detta att säga nej till allting utan att komma med egna progressiva förslag börjar även Aftonbladet tröttna på.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

3 Responses to “Vart tog socialdemokratin vägen?”

  1. Sverige kommer att ha kvar sin socialdemokratiska samhällsmodell, styrd av orginalsossar eller borgerliga nysossar, intill dess att denna ekonomiska modell kollapsar. Kan inte se något annat än detta. Tyvärr!

  2. Jag trivs med att vara en borgerlig sosse. Hogern ar ju battre pa socialdemokratisk politik idag an vad sossarna ar. Som foredetta stockholmare sa ger jag inte mycket for deras storstadspolitik. Men de ar ett battre alternativ an deras rodgrona kompisar.

    Sossarna ar definitivt i sin varsta kris sen valet efter rostratten infordes. Forhoppningsvis blir det en erfarenhet som leder till ett battre parti for sossarna dar dom blir tvungna att bli mer visionara. Nu ar dom ju bara reaktionara.

  3. Jag har aldrig förstått snacket om att Moderaterna skulle ha rört sig mot mitten. Hur får man i hop den logiken? Vi har mig veterligen ALDRIG på hundra år haft en så högervriden regering som vi har i dag. Regeringen Reinfeldt har lyckats med en större högervridning än vad ens Bildt eller Persson mäktade med.

    De som tror att Moderaterna rört sig om mitten måste endast se till retoriken och blunda för det faktiska innehållet.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>