Man blir förvånad när man hör hur socialstyrelsen resonerar om prostatacancern. Det finns ett brett önskemål om att män över 50 ska få sitt PSA värde undersökt. Socialstyrelsen nekar med hänvisning till att många då blir oroliga i onödan.

Indirekt säger man då att några kommer att dö därför att man inte hittade cancern i tid, men det är smällar man få ta verkar socialstyrelsen tycka. Alltså medvetet låter man några män dö för att andra som inte har cancer ska bli oroliga. Det är cyniskt i överkant och borde polisanmälas som anstiftan till mord.

Dags för kristdemokraterna att säga ifrån på skarpen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Värnar verkligen socialstyrelsen om männens liv?”

  1. Cynism, hyckleri och dubbelmoral är det som överheten kan betecknas med. Där makten har rätt har rätten ingen makt, brukar jag säga. Och när våra myndigheter, olika organisationer och byråkratin i stort diskuterar och fattar viktiga beslut, då sker det utan att man blandar in moral eller etik. Eller att några ska dö för att man ska rädda tusentals är väl en rimlig pris man är tvungen (berädd) att betala.
    Eller, till slut, den enes död – den andres bröd.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>