Jag har ställt frågan tidigare men ordförande i Sveriges muslimska råd, Helena Benaouda, gör frågan aktuell igen. Som svärmor till attentatsmannen i Köpenhamn förnekar hon kännedom av muslimsk extremism trots att allt det som händer i världen, trots att hennes dotter och man åkt fast både i Sudan och Pakistan.

Med anledning av hennes framträdande i DN skriver DN:

Men att hävda att man aldrig stött på radikala element är inte hållbart i ett Sverige där Stockholmsmoskén för fem år sedan sålde kassetter med uppmaningar att döda judar, som beskrevs som ”bröder till apor och grisar”. Hotet från de radikala ska inte överdrivas, men det ska heller inte förnekas.

Förtroendet för Helena Benaouda är förbrukat, men frågan om svensk radikalisering är förstås större än både Benaouda och Sveriges muslimska råd. Det man skulle önska är nya företrädare som erkänner fenomenet och som funderar över vad man kan göra åt det. Att tala sanning är en första utgångspunkt för den som vill bli trodd.

Jag är övertygad om att flertalet muslimer i Sverige avskyr de extrema handlingar vi nu har sett men för att kunna bekämpa dessa måste muslimerna mer aktivt ta ställning och inte förlita sig på att de kristna löser problemen.

Ett fösta steg vore därför att muslimska rådet börjar med att inse fakta och börjar med att ta upp kampen mot extremism.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

3 Responses to “Varför säger inte muslimerna i Sverige ifrån?”

 1. Du är både okunnig och naiv!
  Det är välkänt att alla stora muslimska organiationer i Sverige är islamister (dvs även Sveriges Muslimska Råd). Dvs deras mål är att Sverige så småningom skall bli em islamistisk stat styrd av sharia.

  Terroristerna vill nå målet genom våld, övriga islamister via fredliga medel (muslimsk massinvadring och höga födelsetal).

  Så terroristerna och islamisterna lever i symbios. När bomberna smäller så vänder sig hela samhället till islamisterna som ju är ”fredliga”! Dom omhuldas av etablissemang och media. Men i förlängningen vill dom skapa sharia.

  Se följande video:
  http://www.youtube.com/watch?v=_f1P-d3gFEk

 2. Jag undrar vem som är naiv.

 3. Denna film för SVT visar hur alla stora Muslimska organisationer i Sverige är islamistiska, dvs vill förändra samhället i enlighet med sharia.OBS att filmen är i 6 avsnitt.

  http://www.youtube.com/watch?v=s4bYZCb7y0g

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>