LO har gjort allt för att försvåra för ungdomar att få jobb. Problemet är dock inte LO. De bevakar att de som redan har jobb får behålla dem. Istället är problemet S. Eftersom LO är Socialdemokraternas största bidragsgivare måste de ställa upp på LO ungdomsfientlighet. Och det blir inte bättre med Ohly som partner.

Ett helt annat problem är att LO ljuger när de påstår att forskningen visar att ingångslöner och LAS inte har någon betydelse. Per Skedinger skriver på SvD debatt:

Sveriges höga minimilöner, starka skydd för tillsvidareanställningar och avsaknad av lärlingssystem talar sammantaget för att vårt utgångsläge för att bekämpa ungdomsarbetslösheten knappast är gott, såvida vi inte är beredda att göra genomgripande förändringar av arbetsmarknadens institutioner.

Den som bidrar med pengar har alltså påverkan. För det är väl inte så att flertalet i S inte gillar ungdom?

Att ta emot bidrag som är så stora att de undergräver självständigheten ska ha ett högt politiskt pris skriver DN. Tyvärr vill inte M ställa upp på detta. Jag undrar vad de döljer?

Oberoende av Ms ståndpunkt måste socialdemokraterna göra sig fri från LO om de säger sig stå på ungdomarnas sida.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Varför vill inte LO och S att ungdomar ska få jobb?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. S värnar om arbetare och skiter i arbetslösa | Dayana Jadarian

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>