HAX är lite missmodig för han tycker att vi inte har vunnit något. FRA finns där och IPRED-lagen är i hamn.

Vi har skapat en livlig debatt. Vi har skakat om politikerna. Men vi har inte vunnit något konkret.

Han drar själv slutsatsen att vi måste bli smartare. Eller tänka som företagare skulle jag säga och speciellt då som en säljare. Vad behövs för att vi ska få en ”försäljning”?

1. En grupp människor som vi kan identifiera och som vi kan nå.

2. Ett behov (problem) i den identifierade gruppen som vi kan tillfredsställa (lösa).

3. En grupp entusiaster med energi och pengar som gör allt för att lösa problemet.

Marknadsgurun Seth Godin har utvecklat detta vidare. När vi vill påverka någon är det en idéförsäljning vi sysslar med och då borde dessa regler gälla om man ska lyckas.

Emma är också lite missmodig men det är bara att ta nya tag. Vitsen med blogg är att var och en kan driva sitt eget case, men det är också en del av problemet.

En som gläds idag är Rick Falkvinge efter att ha hört Roger Wallis i rättegången. Skönt att det finns de som vågar träda fram.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Varför misslyckades stoppet av FRA och IPRED?”

 1. ”3. En grupp entusiaster med energi och pengar som gör allt för att lösa problemet.”

  Ett problem i dag är att vi som sysslar med det här gör det på vår fritid – och står mot motståndare som är avlönade på heltid och som kan kommendera fram en armé av byråkrater och små medhjälpare.

  Vi gör dessutom detta på nollbudget. Medan andra sidan har hundratals miljoner i partistöd, riksdagslöner, assistentersättningar, betalda resor och informationsbudgetar.

  Jävlar vad vi skulle kunna veva runt i dessa frågor om vi hade bara några som kunde göra det på heltid.

 2. Fritidstyckare är helt klart i underläge, men jämfört med hur det såg ut för bara för ett tiotal år sedan har påverkansmöjligheterna ökat om än marginellt.

  Med pengar kan man förstås nå utanför bloggsfären, vilket nog är en förutsättning om politiska partier ska få kalla fötter. Utan personval är det svårt att ställa någon enskild politiker till svars.
  Det finns dock bra exempel på att det går att röra om. Ny demokrati, Junilistan och nu Piratpartiet har satt folk i rörelse.

  Om inte gammelmedia tar upp frågorna frälser bloggare de som redan är frälsta. Så visst #3 var nog haken varför det inte gick att stoppa lagarna, men också att bloggarna inte tillräckligt fick gehör hos allmänheten.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>