I drömmarnas rike är allt bra. Alla är lyckliga och inga fryser. Mat finns i överflöd och alla har arbete. Inga bilar behövs och energianvändningen är nere mot noll. Varken vattenkraft eller kärnkraft behövs.

Det är inte så konstigt att många låter sig förföras av Eriksson och Wetterstrand. Vem bryr sig hur det ser ut utanför Sverige, vem bryr sig om vår basindustri flyttar, vem bryr sig att alla måste bo intill en t-bana.

Fast ibland glömmer språkrören sin dröm. Som i SAAB-fallet, som när privata aktörer kan driva verksamheter effektivare än en drös byråkrater.

I drömmarnas värld utgör Mona Sahlin inget hinder. Hon har ju i alla fall ingen uppfattning om någonting. Ohly kan ju heller inte vara något hinder. Han drömmer själv om en anan värld.

I drömmens värld behöver man inte vakna. Och det är väl det som alla drömmarväljare får hoppas på; att de för alltid kan befinna sig i drömmarnas värld.

DN, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

4 Responses to “Varför gillar så många miljöpartiet?”

  1. Krister Nässén
    januari 2nd, 2010 at 8:42

    Och vem bryr sig om grundläggande naturlagar som säger att energi varken kan skapas eller förstöras, bara övergå i andra former? Vem bryr sig om materialprincipen och termodynamikens grunder – ingenting försvinner, allting sprids? Knappast drömmaren på denna blogg i alla fall.

  2. Termodynamikens andra huvudsats säger också att naturens riktning är att öka oordningen, vilket med råge kan sägas bli uppfyllt med allt fler svältande och frysande människor i världen utanför drömmarnas värld.

  3. Helt enkelt för att dom är ”dumma” i huvudet. Oftast unga med dåliga kunskaper erhållna i den urusla skolan. det enda dom är bra på så är det en ofattbar förmåga till hybris ivrigt påhejad sedan förskoleåldern och vidare genom skolan, av lärare som inte törs säga hur dåliga kunskaperna är inom vissa områden.

  4. Jag har träffat många välutbildade som föredrar miljöpartiet. Teori och praktik är dock inte alltid förenligt. Att leva i sin drömvärld är snarare ett sätt att inte ta ansvar för hur det ser ut i världen. Problemet är dock att de tror att det är precis vad de gör, ta ansvar. Det är dags att vakna och se hur många som dör av luftföroreningar. matbrist och energibrist.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>