Man får lätt intrycket att socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen inte gillar hederligt arbete. Hur ska man annars förklara att Sahlin vill att ungdomarna i Tensta inte ska behöva befatta sig med vanliga jobb utan bli diplomater istället. Eller att Botkyka tycker att det är fel att ungdomar blir sopåkare när det finns bättre jobb såsom ”AMS-åtgärder och diskussioner”.

Värst är det när sossarna hoppar på alla som steker hamburgare samtidigt som de hyllar Baylan för att han har stekt hamburgare. Ja, jag förstår. Man säger allt detta föra att vinna valet, men var har hederligheten tagit vägen inom socialdemokratin. Eller är det så att man inte är ett arbetarparti längre. Mona Sahlin tycker det ju är bättre att vara arbetslös än att jobba med lite lägre lön föra att rädda företaget.

SvD sammanfattar det snyggt:

Vägen till diplomattjänsten – eller i Ibrahim Baylans fall till posten som rörelsens partisekreterare – gagnas mindre av jobbsnobberi och mer av en anhalt i hamburgeroset.

Läs även andra intressanta åsikter om jobb, arbetslös, sosse, ungdom, hamburgare, sopåkare, politik

No related posts.

Tags: , , , , , ,

2 Responses to “Varför gillar inte sossarna hederligt arbete?”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Stockholmsvänstern » Sanna Rayman gör en fruktsallad och missar helt poängen
  2. Bisarr replik

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>