Socialdemokratin som en gång slogs för arbetarnas rättigheter har nu blivit valfrihetens bromskloss. En bromskloss som blivit ännu större genom de rödgrönas inträde på politikernas lekplats och ett uppsving för det kommunistiska idealet att staten vet bäst.

Sossearistokratin är socialdemokraternas svara på kommunismen. Förr vara det patroner som visste bäst. Numera vill partipamparna att vi ska lita på dem. De är staten och vet bäst. Valfrihet måste bekämpas därför att det undergräver deras makt.

Därför är det inte förvånade att de rödgröna är emot fritt vårdval, fritt val av skola etc. Även inom EU agerar vänstern bromskloss. De vill förhindra att patienter ska kunna välja den bästa vården inom EU. Det verkar som de vill förhindra all form av rörlighet.

Har det gått så långt att man mer tänker på partipamparna än på sina väljare? SvD pekar på risken och skriver:

Vad de skeptiska EU-parlamentarikerna glömmer är att de inte valts in med uppdraget att förenkla livet för partikollegerna hemma, utan för väljarna.

I skuggan av finanskrisen går den nya aristokratin ut hårt med att staten bör ta över (läs partipamparna). I aristokratin ingår dessvärre numera också fackpamparna. Kampen pågår även i Bryssel. Sydsvenskan skriver:

Att snävt se till egna kortsiktiga intressen riskerar att på längre sikt göra alla fattigare. Risken är att protektionism möts med mer protektionism. Det gäller inom EU såväl som i ett globalt perspektiv.

Istället för att bromsa valfrihet borde socialdemokratin välkomna allas rättigheter och inse att de ny pamparna inte vet bäst. Det krävs styrka av en pamp att säga upp sig själv men socialdemokratin skulle vinna i aktning hos väljarna.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>