Hur får vi det bättre i Sverige? Hur får vi mer pengar till vård, skola och omsorg? Det finns bara ett sätt. Genom att vi får företagen att blomstra. Alla företag. Allt detta inser de flesta, men få gör något åt det.

LO försöker med alla medel straffa de de små och medelstora företagen. Socialdemokraterna, nu senast i sitt jobbprogram, bortser från företagandet och tror istället på högra skatter som är raka motsatsen till jobbpolitik som SvD skriver. Alliansen röstfiskar och vill inte ta i företagsfrågor trots att centerpartiet ivrar för det.

SvD har tagit frågan på allvar och skriver:

Och lägg omedelbart av med de röstfiskande angreppen på ”näringslivet”. Små, nya och snabbväxande företag är ingen samhällsfara utan de enda jobbmaskiner som Sverige har.

Vilka enskilda människor kan hålla reda på 20 000 lagar, men det är det som våra politiker kräver att ägare av ett fåmansbolag ska kunna. Jag skulle vilja se den politiker som offentligt rabblade dessa lagar. Förmodligen skyller man ifrån sig. Det är ju vanligt nuförtiden.

Ändra på reglerna och det snabbt. I kristider är det ett ypperligt tillfälle att underlätta för de som vill starta eget. Krisen är internationell och där är det lite som Sverige kan göra ensamt. Lyssna på Obama vädjar DN:

Det vore mycket illa om Barack Obamas första resa till Europa slutade med oenighet i denna viktiga fråga. En växande transatlantisk klyfta kan påverka handelspolitiken. Europa och USA borde i stället arbeta gemensamt för att motverka den tilltagande protektionismen.

Finansministrarnas problem blir om man ska ta effekten av krisen nu eller lägga effekterna på våra barns knän. Krisen får dock inte gömma det faktum att företagen är våra jobbmaskiner så det är konstruktivt att få till bättre villkor för de små och medelstora förtagen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , , , ,

One Response to “Våra jobbmaskiner”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Claeskrantz.se » Massarbetslöshet medan alliansregeringen satsar mindre på arbetsförmedlingen idag än 2006

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>