Skjut inte budbäraren skrev jag häromdagen. Telebolagen säger idag detsamma i SvD. Aftonbladet hänger på och pläderar för ett öppet torg. DN sammanfattar allt bra med att säga att folket tröttnat på all övervakning.

Frankrike verkar gå i täten som Internetfientlig men andra kommer att följa efter. Om vi bodde i någon bananrepublik skulle man kunna tro att någon mutas. Men nu bor vi ju i EU!

Piratpartiet ställer dock till det för politikerna. I Tyskland ska Merkel försöka prata med piraterna. I Sverige hoppas alla att de inte kommer in i riksdagen. Jag hopas att de gör det för demokratins skull. I likhet med Posten ska vi kunna kommunicera helt valfritt. Ingen ska behöva kontrollera oss vad vi stoppar i brevlådan.

Politikerna verkar vara av en annan åsikt stöttad numera av polisen. Man utgår tydligen ifrån att alla är kriminella om inte motsatsen kan bevisas. I debatten om telekompaketet verkar det vara få som står på Internetanvändarnas sida.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>