Moderatstämman i Västerås drar igång nu. Säkert kommer många inlägg att handla om hur makten kan behållas. Kanske är ungdomen en nyckelfråga. Piratpartiets framgång visar hur man går tillväga för att nå ungdomen. Hoppas att gammelmoderaterna förstår frågan. Karl Sigfrid (M) gör vad han kan. I SvD skriver han:

Moderaterna borde vara Black Internets bästa vän och de första att ta initiativ till en lagändring som ger internetentreprenörer lugn och ro. Det är inte rimligt att en liten internetleverantör ska behöva dras in i rättsliga processer på grund av att en kund till en kund bedriver en verksamhet som kan vara otillåten.

Att ungdomen inte gillar moderaterna bekymrar Niklas Wykman ordf. i M:s ungdomförbund. Han skriver i DN:

Partiet måste vara aktivt i debatten om en modern upphovsrätt. Las måste reformeras så att unga lättare får jobb. På ett flertal områden måste partiet formulera en vision om framtiden som kan återvinna förtroendet hos de unga.

Arbetsrätt och undomsarbetslöshet hör ihop. Det är dags att reformera arbetsrätten. LO har låst in sig i ett hörn. Själv föreslog jag att LO-toppen borde ta semester med att plocka bär. Per Schlingmann verkar ha andra idéer. På Newsmill skriver han att moderaterna i princip ska fortsätt på den inslagna vägen. Jag tror inte det räcker. Det är dags att lyssna på de unga!

Företagen väntar förgäves på att alliansen är bättre än de rödgröna när det gäller företagandet. Istället för lättnader föreslår regeringen pysselsättning. SvD skriver:

Men bara det kommer aldrig att räcka. Sverige behöver en politik som hjälper det privata näringslivet att skapa långsiktiga riktiga jobb. Det var giltigt i opposition, och det är giltigt nu.

Att det ska vara så svårt för en politiker att förstå att tillväxt kommer från företag som växer. Att det är behoven som kan utnyttjas av företag att skapa jobb.

Moderaterna har i rollen som det största regeringspartiet ett särskilt stort ansvar skriver Anna-Stina Nordmark Nilsson i DN.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>