Ohly är kommunist, vilket han gärna betonar. Vänstern ångar på helt obekymrad av historien. För 20 år sedan kom den reva i järnridån som fällde allt som SvD skriver. Flykten började.

De var människor som hade genomskådat folkets paradis för vad det var, ett samhälle lika kvävande som Trabanternas kupéer. De var människor som längtade efter att få andas. (SvD)

Vänstern hos socialdemokraterna vill tillsammans med Ohly återskapa detta rivna samhälle. För att förföra unga kvinnor arrangerar socialdemokraterna event för grymma brudar i Stockholm som gillar att nätverka (SvD)

Hur unga i dag med Historien som facit i hand kan kalla sig kommunister övergår mitt förstånd skriver Richard Swartz i sin kolumn.

Att vänstern kombinerar mode och erotik med sitt framtida samhälle förstår man när man fortsätter att läsa Swartz kolumn:

I ett ideologiserat, totalitärt samhälle är erotiken en av frihetens sista sfärer. Erotik befriar genom att – i bästa fall – vara lek, öppenhet, improvisation. Den underminerar just det rigida hos förutfattade meningar och teser. Make love, not war , är därför ett långt djupsinnigare slagord än man kan tro.

Fredrik Malm gör vad han kan för att vi ska förstå vad vänstern strävar efter. På sin blog citerar han vänstern. Senast skrev han hur Ali Esbati ,ordförande ung vänster, summerade förbundets 100-årsfirande:

”I strålande solsken i Vasaparken invigdes förbundets nya fana vid en liten ceremoni där CH Hermansson, född revolutionsåret 1917 och legendarisk vänsterledare, höll invigningstalet och knöt an till förbundets mångåriga kamp för socialism och människovärde. Känslan av att vi alla utgör länkar i en kedja som för kampen vidare har nog sällan varit så påtaglig som under jubileumsdagen.”

Återupprätta människovärdet, sa Lars Ohly i sitt sommartal. Jag tycker att de rödgröna med Ohly i spetsen skulle tala med de som flydde vad det tyckte om livet innanför järnridån.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

3 Responses to “Vänsterns profilfigur är Ohly- glöm inte det!”

Trackbacks/Pingbacks

  1. När kommer jobben?
  2. Bryan Caplan har svaret
  3. Det är vi som är sex and the city-sossarna « Rebella – unga s-kvinnor

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>