Världens ledare har blivit överens. Kors i taket! Förhoppningsvis förkortar detta krisens härjningar. Vår finansminister bör vara nöjd. Vi har en gemensam strategi globalt och Sverige kan koncentrera sig på att få igång hjulen nationellt. SvD anspelar på fettkulturen och skriver:

Det har varit för mycket snabba kolhydrater i världsekonomin och på G20-mötet skulle man enas om receptet både för att få ekonomin på fötter och att på sikt få en mer balanserad och långsammare ämnesomsättning. Kort sagt GI.

DN vidgar vyerna och skriver: Det viktigaste mötet i London, sade exempelvis många, var egentligen inte G 20 utan G 2, det vill säga mötet mellan Obama och hans kinesiska kollega Hu Jintao. Det är två huvudaktörer som kommer att ge avtryck i den internationella politiken de kommande åren.

Tyvärr har inte socialdemokraterna förstått krisens djup. Östros ser det som en ren bagatell som han skulle lösa i ett nafs. Ingerö visar på sossarnas stollighet som kommer till uttryck i Växjö. En borgerlig kommun som sparat i ladorna, men där sossarna i alla fall vill att kommunen ska söka pengar hos staten: ”Vi kan agera för hela kommunsektorn, visa solidaritet med de kommuner som har det besvärligt.”

Sanna Rayman, SvD, beskriver det som komiskt och passar på att påminna oss om kommunernas ekonomi:

För övrigt är det i sammanhanget på sin plats att påminna om Botkyrka och skidtunneln samt om SKL:s egen rapport om kommunernas ekonomi. Ni vet, den som gömdes en stund.

Jag trodde i min enfald att det inte var så, att det gäller att roffa åt sig när det yppas tillfälle. Men byggnads strejk, LOs pensionsaffärer och nu girigheten från kommuner får en att undra vad det är för folk som sitter i ledningarna och hur det kommer att bli när nu dessa människor vill ta makten i Sverige. Wanjas påtryckning på Aftonbladet kommenterar Per Gudmundson med Gärna fri press, men först rejäl pension

Åter till G20. Ett bra beslut för Sverige kan man sammanfatta mötet med. Frihandeln ska bevaras, vilket är bra både för världens fattiga och svensk exportindustri. Storsatsningen har kanske en faktura som Den Hälsosamme ekonomisten är rädd för. 25.000 kr per man bidrar vi med har han räknat ut. Östros lär väl säkert dyka upp och säga att det inte räcker!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Vänder det nu?”

  1. Avskaffa NATO! Onödig krigsorganisation!

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>