Många röstade på Alliansen därför att det var en allians. Många skulle besvikna på alliansen ifall något av allianspartierna åker ut ut riksdagen. Kristdemokraterna må ha duktiga funktionärer, som Roland Poirier Martinsson skriver i SvD, men det kanske inte räcker.

Ledarskiktet innehåller några av landets skickligaste (och mest sympatiska) politiker. När det gäller att ta ansvar för Alliansen är det oöverträffat.

Valsamverkan är det enda rätta. Det finns säkert svårigheter med en sådan konstruktion men möjligheten bör utredas. Fördelningar görs efter valutgång men med ett minsta utfall för något parti.
Expressen har rätt när de skriver:

Spänningarna kommer också att öka inom alliansen i takt med att valdagen närmar sig. Det blir alltmer lockande att profilera det egna partiet på bekostnad av sammanhållningen inom alliansen.
Kristdemokraternas partisekreterare Lennart Sjögren har därför rätt när han säger att moderaterna behöver lyfta fram de andra partierna mer. Det ligger i alla fyra allianspartiernas intresse.
Per Schlingmann tror att problemet kommer att lösa sig av sig självt när alliansens reformgrupper börjar arbeta inför nästa val. Vem som ska leda den tyngsta arbetsgruppen? Anders Borg så klart.

Hoppas nu att moderaternas framgång inte stiger dem åt huvudet och att de släpper fram sina partners helst i kombination med valsamverkan. Att det är allvarligt läge kunde man läsa i DN:

Kristdemokraternas väljarstöd krymper och krymper. I en opinionsmätning från Demoskop stöds kd av 2,5 procent av väljarna, lika många som stödjer Sverigedemokraterna.

En valsamverkan skulle också hindra Sverigedemokraterna från att få något inflytande.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>