Historien är full av krig, elände och ondska. Inte minst i vår egen historia finns oklarheter. Tiden läker alla sår heter det också. Man kan fråga sig till vilken nytta Sverige analyserar vad andra länder gjort och inte gjort. I fallet Turkiet får vårt rättspatos förmodligen till följd att fredsprocessen med att Armenien avsannar. Vad har vi då uppnått?

Det är svårt att inte bortse från det faktum att vi snart har val i Sverige och att vårt ställningstagande helt enkelt är röstfiske. Det är simpelt och oetiskt. Inte ens de rödgröna med Ohly i spetsen borde använda sig av sådana metoder.

Om man nu vill nå röstare i Södertälje skulle man istället se till att företagen där får en skjuts framåt och växer så att nya jobb skapas. Södertälje, stan som politikerna förstörde, behöver det.

Om man vill lösa historiens oförrätter skulle de rödgröna istället röstat på att historiker under FNs ledning bestämde sig för vad som egentligen hände.

Men nu är det förstås inte Armenien eller Turkiet som de rödgröna värnar om.

SvD, DN, Bildt, Dick Erixon, Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

One Response to “Vad vet vi vad som hände under 1:a världskriget”

 1. B-O Gavne, Västerås
  mars 13th, 2010 at 21:21

  -FOLKMORD! …är inte sånt också när man benämner kommun för STAD!
  T.ex. att man benämner Stockholms och Västerås kommuner för Stockholms respektive Västerås stad! Alltså i förhållandet att ju våra kommuner innefattar, både stadsboende människor och landsbygdsboende. Och med att man ju inte kan benämna landsbygd för stad. –Och med att benämna kommunen för stad, utesluter man ju de invånarna som bor på landsbygden.
  .
  Ni vet som vi svenska folk har kommit överens om, lagtecknat, att våra lokala politiska samhällen av invånarna, alltså våra kommuner Sverige runt, benämns just KOMMUN. Att vi med denna s.k. kommunreformen 1969, vill ytterligare hävda demokratin, att alla människor är lika värda.
  Och visst finns också städerna, med deras gator, höga hus och dålig luft, där kommunen är samhällsgemenskapen av invånarna i kommunområdet.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>