Transport utesluter en medlem därför att han inte är socialdemokrat enligt SvD. Kommunal vägrar köra buss om inte spårvägsbygget i Stockholm stoppas osv.

Facken verkar mer politiskt än att företräda sina medlemmar. 40 % av deras medlemmar röstar borgerligt men ändå är det de rödgröna som ska stöttas. Vi behöver nytt fack, ett fack som sätter sina medlemmars intresse före ett socialistiskt samhälle.

ekot hörde vi dessutom att bostadspriserna har skjutit i höjden med 50 % beroende på bristande konkurrens. Byggnads är en stor bov i dramat. Lite hårddraget skulle man kunna säga att byggnads är ungdomens värsta fiende.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

5 Responses to “Vad sysslar facken med?”

 1. Mattias Håkansson
  december 4th, 2009 at 12:44

  Snälla Rolf Erikson.
  Du är den enda som uppfattat Transporthistorien i Västerås som att det skulle handla om ”uteslutning”.
  Om din förmåga att läsa innantill är så dålig, är det nog ingen idé att jag ber dig läsa klarläggandet på Transports hemsida.
  Men den uppmaningen riktar jag till alla andra som till äventyrs råkat besöka denna blogg.

  MVH Transport //Mattias Håkansson

 2. Men du svarar inte på varför ”borgerliga” medlemmar måste betala stöd till socialistisk parti som i grunden inte gillar privat företagsamhet.

 3. ”Lite hårdraget” skulle man kunna säga att byggnads är ungdomens värsta fiende. ”Lite hårdraget”? På vilket sätt är det Byggnads fel att det är liten konkurrens inom byggindustrin och att därmed ungdomar saknar bostäder?

  Byggnads är för konkurrens, men det ska ske på lika villkor. Dessutom har vi den senaste månaden farit landet runt och propagerat för att det behövs byggas 40 000 ler lägenheter, bland annat till ungdomar.

  Dan Lundqvist Dahlin

 4. När du säger ”på lika villkor” menar du på Byggnads villkor, vilket är precis vad jag säger att det saknas konkurrens.
  Vår verkstadsindustri är stark därför att de lever efter globala villkor. Byggbranschen i Sverige är kostsam och ineffektiv, kort sagt unik för Sverige. Vad är det som säger att Byggnads villkor är bäst i världen att ta till vara samhällets intressen.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Är Transport ett eller ett politiskt parti?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>