LO borde upplösas. De kämpar med upp och ner svärtade kampanjer för att Ohly ska få något att säga till om. Varför då? Borde inte ett fack ta till vara medlemmarnas intresse? Reinfeldt har gjort mer för metallarbetaren och sjuksystern än vad LO åstadkommit under 20 år.

Vi behöver ett fack men inte i formen av LO/SAP (SvD). För ingen tror väl att industriinvesteringarna i Sverige ökar med Ohly vid makten.

Mona Sahlin gör stor affär av att ungdomsarbetslösheten är stor numera, dvs 30% mot 28% när sossarna hade makten och då har vi haft en finsnskris emellan. Proppen är inte valet av regering, proppen är LO som nekar ungdomar inträde till arbetsmarknaden. Också ett fack?? Även hos ungdomarnas Piratparti möter man arbetslösheten med tystnad. De, med Rick Falkvinge i spetsen, verkar ha fastnat i övervakningsträsket.

Beträffande Ohly har han fått en framskjutande plats i de rödgröna. Varför inte gör honom till statsminsisterkandidat. Det är ju ändå han som bestämmer. DN tycker det är klädsamt att Mona Sahlin stiger åt sidan när valmanifestet presenteras bit för bit men den stora vinnaren är Ohly. Det är dags för miljöpartister att inse faran. Bildt skriver Vad det blivit av miljöpartiets mer frihetliga inslag har jag lite svårt att se – det är möjligt att de maldes ner mellan socialdemokraternas kollektivism och vänsterpartiets socialism.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

3 Responses to “Vad har metallarbetaren för glädje av att Ohly får makten?”

  1. Tja det är helt enkelt viktigare med demokrati än med arbetslöshetsfrågan. Svårare än så är det inte.

  2. Det är tråkigt att se att moderaterna har slut på argument och måste ta till skrämselpropaganda för att försöka vinna valet. Det känns som ett hot mo vår demokrati, eller vad tycker du? Kom med riktiga argument och inte massa skitsnack.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sahlin slår rekord igen (och igen) « Jonas Falk (m)

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>