Standardsvaret Sök jobb! duger inte. Mer utbildning är inte heller det någon garanti till jobb. Det bästa Du kan göra är att köpa eller starta ett företag. I början är det inte så komplicerat. Det är när ditt företag växer och du har många anställda som problemen börjar.

Socialdemokraterna och facket har aldrig gillat små företag. Kampen mot salladsbaren är ett bra exempel. Men som sagt i början är det inte så svårt. Idéer finns det massor av. Det som krävs är initiativkraft, entreprenörsskap och en viss modighet. Och det är precis det som finns bland invandrarna. Sluta stödja bidragspolitikerna och starta eget det är ett mycket bra råd.

Det behövs förenklingar inom företagandet, därför är det viktigt att sluta stödja bidragskramarna, som i många fall är de rödgröna. Ställ krav på alliansen att ta striden mot facket så att arbetsrättsreglerna ändras och förenklingar införs för företagarna.

I Asylmottagningsutredningens betänkande föreslås att asylsökanden kan direkt börja arbeta enligt DN. Mycket bra. SvD skriver:

Att bryta upp från sitt hemland och ta sig över alla de hinder som ligger i vägen för att slutligen försöka starta på nytt i främmande omgivning kräver förslagenhet, mod och styrka. Det finns goda skäl att anta att invandrare är driftigare människor än andra.

Därför är det närmast en gåta hur Sverige så effektivt kunnat bryta ner denna obändiga livslust och ersätta den med bidragsberoende och offerskap.

Det är bra att man tänker på asylsökanden. Ännu bättre vore om man uppmuntrade unga invandrare att starta eget. Arbetsförmedlingen skall nu börja coacha arbetessökanden. Jag tycker man också skulle se till att några av dessa coacher också är bra på företagsrådgivning.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

2 Responses to “Vad gör man om man är ung, invandrare och arbertslös?”

  1. Starta eget är enda sättet

  2. Hej! om du vill ändra på din sitution och vill göran något eget , kan vi hjälpa dig att komma igång med eget företag. titta på vår site för mer information.

    mvh
    rené ch

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>