Visst lever vi i en konstig värld, åtminstone här i Sverige. LO, som mer är ett politiskt parti än fackförening, gör ännu ett bottennapp. Finanskrisen slår hårt mot ungdomar. LO tycker detta är OK, Så till den milda grad att de sidsteppar AMF föreslagne ordförande för att han, just det, ville göra det lättare för ungdomar att behålla jobben.

Det är tankeförbud inom LO skriver Per Gudmundsson i SvD. Sällan blir väl fackets exkluderande funktion synligare.

Lite komiskt är det att Mona Sahlin och Tomas Östros i DN skriver en debattartikel i DN om hur100 000 nya jobb ska skapas.

En av de viktigaste delarna i vårt program för att bekämpa jobbkrisen är att investera mer i välfärden. Experterna är eniga om att välfärden måste tillföras mer resurser. Det är ett effektivt sätt för att skapa jobb. Nu pressas kommunerna hårt av ökade kostnader för socialbidrag och ett växande utanförskap.

Utöver detta ska ungdomen passiviseras genom ännu mer utbildning. Resultatet av detta lär väl framgå under valborgsfestligheterna. Mer fylla tror i alla fall Eva Franchell på Aftonbladet att vi får se.

Det är dags att LO och socialdemokraterna tar sitt ansvar. LAS förstör mer än nödvändigt. Äldre skulle kunna börja i mindre företag, där erfarenhet behövs, om dessa tilläts växa. Tyvärr hatar LO och socialdemokrater mindre företag och har infört 20 000 regler som små företag inte har möjlighet att till fullo följa.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

3 Responses to “Ungdomsarbetslösheten är inget som LO bryr sig om”

  1. Håller med till fullo. Se ett inlägg från mig som jag spånade lite på ytan om förändringar som måste tas itu med. >a href=”http://www.nicklaslarenholtz.blogspot.com/2009/04/direktsandning-i-kvallsoppet.html>Ungdomsarbetslöshet Åldersmix, LAS och beskattningarna gör att risken är för stor för små företag att anställa. Det är för stor risk, och risken vågar man inte ta i tider som dessa.

  2. typsikt.. här är länken Ungdomsarbetslöshet

    http://www.nicklaslarenholtz.b.....oppet.html

  3. Så nu går det plötsligt att ordna 100 000 nya arbeten och dessa arbeten ska drabbade få vänta på tills nästa val utan minsta sammarbete mellan partierna för att lösa krisen !?.Nä det är samma djävla lögner som vanligt oavsett om de kommer från Gestapo partiet Alliansen eller bonusmyglarna Socialdemokraterna med Mona Bluff i spetsen … Nä tack det blir inga fler tveksamma minuter för min del i röstbåset.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>