Alla har vetat om även om ingen vill erkänna det. Och det gäller alla partier. Saken är egentligen ganska enkel. Antingen har vi ett försvar eller så lägger vi ner det svenska försvaret helt och hållet. Om vi vill ha ett försvar så måste vi slanta upp eller gå med i NATO.

Om vi inte vill gå med i NATO och inte vill kraftigt höja skatterna så måste vi sälja vapen utomlands. Och vapnen är till för att kriga med som alla vet.

Så vad blir valet? På politikerna låter det som man inte vill gå med i NATO, inte höja skatterna, inte sälja vapen men ändå ha världens bästa krigsmakt. Puuh, visst blir man trött.

DN, SvD, AB

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Trött på vapenfabriken”

  1. Fan vad folk är korkade. Om de förstått skillnaden mellan svensk vapenindustri och exempelvis engelsk, israelisk, fransk och amerikansk vapenindustri, då hade de förstått att de senare skapar konflikter för att kunna sälja sina vapen medan svensk vapenindustri säljer sina vapen för att Sverige skall bli oberoende av andra länders vapenindustrier. Varje gång en svensk leverantör vinner en vapenorder är det en vinst för freden eftersom Sverige inte provocerar fram konflikter med syfte att sälja vapen och blir andra länders vapenindustrier utkonkorrerade kommer konflikterna i världen att minska.

  2. Du har missat sammanhanget. Sverige har egen vapenindustri därför att vi inte vill gå med i NATO. Egen vapenindustri kräver export av vapen därför att vi själva har inte råd att driva egen vapenindustri.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>