De Rödgröna med Socialdemokraterna i spetsen har blivit oroliga. Förslaget med Nuder imponerar inte. Att alltid var emot imponerar inte heller liksom deras gemensamma förslag.

Filnamn: j0429741.wmf Den hälsosamme ekonomisten har räknat på de Rödgrönas förslag och skriver:

Om oppositionen hade fått möjlighet att genomföra sina egna förslag skulle det funnits minst tio miljarder mindre tillgängligt att spendera.
Så frågan är om inte s, v och mp har förväxlat ett minus med ett plus när de skrev debattartikeln? Annars är det svårt att förstå hur de menar att det hela ska gå ihop.

Nu vill de ha nya krispaket enligt dagens debattinlägg i DN.

Sverige har starka offentliga finanser tack vare våra partiers ansvarsfulla ekonomiska politik under åtta år före maktskiftet 2006. Det är nu vi ska använda oss av de resurserna, skriver socialdemokraternas ordförande Mona Sahlin, miljöpartiets språkrör Peter Eriksson och Maria Wetterstrand samt vänsterpartiets ordförande Lars Ohly.

Samtidigt läser vi SvD att Socialdemokraterna vill skicka in en Trojan i form av LOs Lundby-Wedin i regeringskansliet.

Jovisst, men hur meningsfullt är det för en moderatledd regering att lägga dyrbar tid på en organisation som till och med har kongressbeslut från i år på att man ska bidra ekonomiskt och samverka med det socialdemokratiska partiet?

Kanske har Lundby-Wedin fått en släng av minnessvaghet. För ett par veckor sedan applåderade hon triumfatoriskt i ett pressmeddelande de rödgrönas utspel om att bygga en gemensam regeringsplattform till 2010.

Tyvärr har LO tagit ställning. Medlemmarna i LO tvingas stödja Socialdemokrater trots att de inte röstar på partiet. Att Lundby-Wedin strävar efter en politisk plattform borde inte drabba medlemmarna. Trots allt strävar Alliansen att få fler i arbete, vilket borde vara av intresse för medlemmarna i LO.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

2 Responses to “Trojan i regeringskansliet”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Trade Union Rights » Blog Archive » Alliansen darrar inför organiserade arbetsttagare?
  2. Representerar LO sina medlemmar eller är LO toppen lakejer till Socialdemokraterna

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>