Det är fult att tjäna pengar tycker vi gärna. Lottovinster är dock ok. Fria nyheter förfasar sig över att företag tjänar pengar på sjukvård för flyktingar och ger ett exempel:

Stockholms läns landsting har ett avtal med Avesina AB om flyktingvård som gäller från 2006 och har lett till intäkter på 22 miljoner kronor. Bolaget redovisar hela 7 miljoner i vinst efter bara 17 månaders verksamhet.

Privat sjukvård har den fördelen att den avlastar den offentliga. Problemet här, och här har Fria Nyheter en poäng, är att flyktingvården inte betalas av de som söker vård utan det är Landstinget som betalar. Man ska därför inte skylla på företaget utan på landstinget, som naturligtvis kan göra dåliga upphandlingar.

Landstinget har alla trumf på hand. De är den enda kunden för företaget och kan därmed diktera priset. Det verkar som om inte Landstinget har utnyttjat sin position fullt ut. Hopas att de bättrar sig.

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>