Startsida för www.riksdagen.seI morgon startar årets första riksdagsdebatt. Med anledning av detta skriver Aftonbladet:

För Mona Sahlin borde verkligen gå upp i talarstolen med rak rygg. Hon leder ett röd-grönt samarbete med övertag i opinionsmätningarna, och ingen ifrågasätter behovet av nya politiska svar i dagens akuta kris. Fredrik Reinfeldts enda trumfkort är en opposition med dåligt självförtroende.

Det är väl bra att hon tror på det hon vill genomföra. Men vad är det nya politiska svaret? Hittills har svaret varit NEJ till regeringens politik. Det är dags att vända på kuttingen och svara på vad de rödgröna vill genomföra.

De rödgröna fikar efter röster genom att bara svara Nej. Likadant är det med deras demonstrationer som nu senast under Hamas flagga. Per Gudmundson på SvD tycker att Mona Sahlin borde byta sällskap.

Ingen tror förstås att socialdemokraterna sympatiserar med terroristerna och fundamentalisterna i Hizbollah och Hamas. Men ett samtidigt deltagande i flera tåg i landet tillsammans med anhängare till dessa grupper är ändå något slags ställningstagande – ett ställningstagande som med rätta förfärar den judiska minoriteten och dessutom äventyrar omvärldens förtroende för Sverige.

Förhoppningsvis tar Mona vara på chansen i riksdagsdebatten och förklarar vad de rödgröna vill med Sverige. Inflytandet från kommunister och trädkramare får en att fundera hur deras program kommer att se ut. Man känner inte igen socialdemokraterna som ett arbetarparti.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>