Allt ska bli mycket bättre om vinster i skolan och vården förbjuds hävdar merparten av de röda. Minnet är kort, flumskola och långa köer i vården beskrivs nu i ett ljust skimmer.

Men en tankevurpa är det. Problemet är att offentlig verksamhet alltid är en ändlig resurs som snabbt når sitt budgettak. Med detta följer köer och /eller lägre kvalitet. Det är någon sorts lag som det är mycket svårt att göra något åt, allra minst för politiker.

Sättet att komma åt problemet är att låta andra finansiera resursökningarna och därmed få bort köer och förbättra kvaliteteten.

Ja, men det har ju misslyckats hävdas nu. Kan så se ut men det är inte sanningen. Politikerna har inte förstått att om man köper något måste man tala om vad man vill ha, dvs skriva en inköpsspecifikation. Vi har många framgångsrika industrier i Sverige,men de hade inte varit framgångsrika ifall de inte hade glasklart specificerat vad de köper.

Politiker har köpt vad de trodde var en “Mercedes” men fått en “Lada” därför att de till säljaren bara beställt en “bil” utan att tala om vad för slag bil de vill ha.

Felet som begicks var att man lät politikerna sola sig i glansen när det istället borde ha varit professionella inköpare som gjort affärerna.

 SvD, AB, Svensson

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>