Det började i morse när jag lyssnade på P1 morgon. De hade ett reportage med Signhild Arnegård, ordförande i Svenskt Näringsliv, med anledning av hennes nya bok ”Våga”. Signhild menade att det under sämre tider kan vara lättare att starta egna företag; investeringarna kan vara billigare. Det har jag även skrivit om tidigare. (Läs även vad riskkapitalföreningen säger). Hon menade också att vi i Sverige har glömt vilken betydelse företagen har. ”Vi har glömt varifrån pengarna kommer”.

Signhild Arnegård konstaterade också att inga större företag har skapats i Sverige sedan 70-talet och att det vore dags att underlätta för de som vill starta företag. Drivkraften är och måste vara att tjäna pengar.

Borås tidning anknyter till Alliansens arbetslinje och skriver angående att fler och fler kommer att förlora arbetet:

Alliansen gick till val på att få fler i arbete. Det är på detta område som regeringen kommer att utvärderas i valet. Enligt den norska liberalkonservativa tidskriften Minerva kan förändringar av arbetsrätten just därför bli alliansens trumfkort för att bli återvald 2010. Visst uppfattas liberaliseringar av arbetsrätten som radikala i Sverige. Men kanske är det en sådan radikalisering som nu behövs. För det första skulle det ingjuta nytt hopp hos företagen och stärka deras konkurrenskraft.

Dick Erixon kommenterade också ledaren under rubriken; Vill vi att jobb ska skapas? SR hade också ett reportage i morse från Karesuando:

Göran Esberg startade sin kokosboll- och chokladpralinverksamhet för snart åtta år sedan. Han menar att eget företag nästan är den enda lösningen för att överleva i glesbygden.
- Det går faktiskt att göra någonting, även om man bor här långt borta.

Det är ju precis detta vi har vetat nu en längre tid. Framtiden ligger hos småföretagarna. De är de som kan skapa arbetstillfällen. I Norrland kan det t.o.m. vara enda lösningen för att överleva, som Göran Esberg säger.

Därför har jag svårt att förstå varför de flesta i Norrland röstar på Socialdemokraterna. Det parti som alltid indirekt har bekämpat småföretagen genom att partiet och facket helat har förlitat sig på de större företagen och infört regler som i princip slår ut de små företagen. Vänstern i Kiruna fick över 70 % i senaste valet!

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>