Kina hotar nu de länder som närvar i Oslo vid utdelning av fredspriset. Så handlar en diktatur eller om man så vill en kommunistisk stat med total kontroll över sin befolkning. Jag hoppas att Sverige och andra fria stater värjer sig mot sådan hotelser.

Visserligen är Kina stark ekonomiskt. De har byggt upp en tillverkningsbransch utifrån billig arbetskraft som vi i väst blivit beroende av. Men ändå. Ohly kanske myser som ser Kina som ett bra exempel på kommunism. Vi andra ser avarterna med brist på mänskliga rättigheter och fattigdom.

Nobelpriset rör om i världen så även i Sverige. Att tillåta kommunister att gå på festligheterna men förbjuda sverigedemokrater är att ta ställning för något. Att det gynnar Jimmy Åkesson är nog de flesta överens om men Kina hot borde missgynna Ohly. Hans inställsamma leende har något kinesiskt över sig.

Enligt SvD kommer Sverige att delta.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>