Agneta Lindblom Hulthén, ordförande Svenska Journalistförbundet, försvarar med bravur sitt skrå. Hon skriver i SvD:

Journalistikens och publicistikens roll är att granska, informera och hålla debatten öppen för många åsikter i det offentliga rummet. Att fördöma, bedöma eller recensera publicistiska beslut är inte makthavarnas uppgift.

Lindblom Hulthén ska vara glad att hon fick det tryckt. Myndigheterna kunde ha blockerat pappersleveransen till tryckeriet. Så illa är det ställt, vilket avstängningen av Black Internet visar. Varken pappersleverantören eller Black Internet har sagt något. De har bara gjort det möjligt för någon annan att säga något.

Karl Sigfrid trodde inte detta var möjligt i Sverige. Han bör nog prata med sin partikollega Ask vad det är för lagar vi har i Sverige.

Nu har vi de lagar vi har och eftersom Aftonbladet tappat förståndet är det bara att stänga av pappersleveransen. Det vore ett kraftfullt svar till Israel, som istället kan återgå till sina egna olagliga bosättningsproblem.

Men vi vill inte ha det så i Sverige!! Vi vill bevara vår frihet i alla medier. Måste vi alla bli medlemmar i Piratpartiet för att Alliansen ska förstå att vi inte vill bli socialiserade och övervakade. Eller är det så att alla med makt vill ha kontroll över sina väljare!

Hax skriver: Det vi ser just nu öppnar dörren för att ställa operatörerna till ansvar för det innehåll som deras användare sänder i deras nät. Och om då sker, då måste operatörerna börja granska och filtrera allt som svenska folket gör på nätet.

Rick Falkvinge skriver i ett pressmeddelande: Med det här domslutet har man fullständigt öppnat Pandoras ask. Nu finns det inget som hindrar att konkurrenter stämmer varandra av nätet, att tele- och internetbolag tyngs ner med stämningar om vad som sägs i telefonerna i deras nät, eller att vissa operatörer tvingas att inte bära viss trafik.

Stalinsamhället trodde jag de rödgröna stod för men uppenbarligen är vår justitieminister Ask en liten stalinist. Hennes ord klingar falskt:

Människor ska känna att rättsväsendet finns nära dem och finns till för dem, att lagar och regler är rimliga och relevanta och att rättsväsendet fungerar effektivt och rättssäkert.

Vad kan vi lära av detta. Förmodligen att enfrågepartier behövs och att vi skall välkomna Piratpartiet till riksdagen.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , ,

2 Responses to “Svenskt rättsväsen spårar ur!”

  1. Ingenting annat än bristande vilja hindrar utrikesminister att offentligt erkänna sig vara äcklad av en utpekad antisemitisk tidningsartikel.

  2. I see your blog needs some fresh articles. Writing manually
    is time consuming, but there is solution for this. Just search for; Masquro’s strategies

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>