Dick Erixon påminner oss om att entreprenörsskap är viktigt och tar Ingvar Kamprad som exempel. Drick har lyssnat på Kamprads sommarprogram och tycker att alla som inte gjort det borde göra det och ger oss länken till hans sommarprogram.

Främst fäste sig Dick för IKEA chefens ord om ansvar: Man kan inte peka på ett gäng och säga att ”ni är ansvariga”. Bara EN person kan bestämma. En duktig arbetsledare tar tillvara teamets arbete, men bara en person kan vara ansvarig.

Det är en kraftig känga mot vår konsensusmodell. Vi har sett allt för mycket hur parter försvarar sina särintressen med katastrofala följder. Fler entreprenörer krävs! Det är förvånade att inte alliansen satsar på företagandet fullt ut och gör det lättare för entreprenörer att blomma ut. Med de rödgröna vid makten blir det ännu värre. Ohlys kommunism kommer att ta död på all kreativitet.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>