Jag hade på gång att skriva ett inlägg i vilket jag tänkte föreslå att alla som jobbar med barn måste vara rökfria. Att det inte är ok att gå runt hörnet att ta en cigg för att därefter ta hand om barnen. Av två skäl. Det ena att kläder luktar rök och det andra att det är ett dåligt föredöme för barnen. Varför i hela friden skall unga 12-13 åringar sluta när de kloka vuxna röker?

Jag skrev aldrig inlägget utan bara om farorna. När jag läste Neos blogg om att EU stoppade en diskussion om att förbjuda rökning insåg jag att det var inte så kocko att föreslå förbud för de som har hand om barn. Men å andra sidan blev det ju debatten stoppat. Man blir mer och mer förundrad över politiker. Har de ingen egen vilja eller är de sponsrade.

Jag menar det är ju inte bara tobaksindustrin utan upplevelseindustrin får också politiker att ställa upp med vansinnigheter. Man undrar.

Mattias Svensson hade läst det i Twitter. Jag måste lära mig hur man gör.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

One Response to “Styrs EU av tobaksmonopolet?”

  1. Det där om att om EU verkar du ha fått om bakfoten. Det är precis tvärtom mot vad du skriver! EU stoppade en internationell konferens i den egna byggnaden där ämnet var vikten att bjuda MOTSTÅND mot rökförbud – inte en diskussion om vikten att införa detsamma.

    Till saken hör att när konferensen stoppades efter ett brev till EU från antirökrörelsen, så gick inget meddelande ut om detta till dem som stod som värd för konferensen, bland annat en av parlamentarikerna i EU-parlamentet. Avsikten var förmodligen att forskarna skulle resa tid från hela världen bara för att finna lokalen tom och ingen konferens. Detta är i så fall helt i linje med hur många av antirökrörelsens tillskyndare brukar bete sig.

    Nu kunde den förbjudna konferensen äga rum ändå. Värden för konferensen fick nys om det fula tricket och hann meddela deltagarna om att konferensen flyttade till andra lokaler i Bryssel.

    Det är inte första gången EU beter sig klandervärt och i odemokratisk anda försöker tysta de opinionsyttringar och den forskning som finns och som går på tvärs mot den som når allmänhetens kännedom. Om det är Big Pharma (som tjänar massor på ”nikotinersättningsmedel”) eller Big Tobacco (som ekonomiskt sett är en dvärg jämfört med Big Pharma)som stoppar sådan information och den aktuella konferensen överlåter jag till läsarna att dra sina slutsatser om.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>