I Sverige har vi haft debatten om varför fångarna får bättre mat än skolbarnen. Det har visst med att göra att vi tycker synd om den svage och en fånge är svagare än ett barn??

Hur som helst så har man debatt om fångarna i England också. Timworstall rapporterar att regeringen i UK planerar att starta en ny radiokanal bara för interner. För skattebetalarna kommer det att kosta 20 miljoner kronor.

När Ask nu blir klar med Ipredlagen kan ju detta vara något för Sverige också som exempel på nästa tokighet!! Utfrågningen i riksdagen om Ipred lär ha skapat mer frågor än klarheter om man får tro alla som bloggar idag. Opassande har följt debatten ock skriver:

Jan Rosén, professor i civilrätt, sa ganska många uppseendeväckande saker i utfrågningen om Ipred. Det som fastnade mest hos mig var att han ser det som att de som försöker gömma sig undan, vara anonyma, per definition är brottslingar. Om jag ska tolka honom så anser han att de enda som förtjänar att få sin integritet skyddad är de som är helt öppna med sin kommunikation inför staten och inte försöker dölja sig alls. (Blev lite påmind om hur en del värnar yttrandefrihet till varje pris, så länge folk säger ”rätt saker”.)

Det här med att lära av piratkopiering är det inte tal om.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>