Ohly i regeringsställning är en mardröm även för progressiva socialdemokrater. Ingen tror väl att Ohly nöjer sig med att nicka med. Att det socialistiska samhället har misslyckats är uppenbart om man bara vill minnas Sovjet, Kuba och de fallna öststaterna. Allt detta bekymrar inte Ohly. Dessvärre finns det en del på socialdemokraternas vänsterkant som också lever i det blå eller ska vi säga det röda.

Att unga tror att världen blir bättre om bilar och kärnkraft förbjuds förstår jag. Det låter vackert om man inte bryr sig om världens alla svältande människor. Att världen skulle bli bättre med kommunism är svårare att förstå att någon tror på. Där finns en historia att luta sig mot, vilket borde avskräcka.

Socialdemokraterna går nu till val på återställare med tron att staten fortfarande vet bäst. Förnyelsen kom av sig samtidigt som Ohly klev in i gemenskapen. Miljöpartiet, vänstern och LO kommer att gemensamt sätta tryck på Mona Sahlin med resultat som många av socialdemokraterna inte kommer att gilla. Faktum är att Alliansens politik ligger närmare deras åsikter, men vågar de bryta med traditionen?

SvD menar att detta vore det bästa för partiet. Kanske skriver SvD i egen sak, men de har några poänger som är värt att beakta.

Alliansen underlättar verkligen för socialdemokrater att byta partifärg. Hjärtefrågorna för LO och socialdemokraterna rörs inte så det stör. DN kommenterar detta med: Visst kan regeringen kritiseras för oviljan att säga sanningen om las. Men väljarna måste också fråga sig vad oppositionen har för förslag för att skapa fler jobb.

Även Unionen skriver i DN i ett svar till Företagarna:

Men skyll inte ungdomsarbetslösheten på turordningsreglerna. Verkligheten för alltför många ungdomar är att de får korta tidsbegränsade anställningar och därmed över huvud taget inte är aktuella vid turordningsdiskussioner.

Efter en ytterligare period med Alliansen tvingas socialdemokraterna till förnyelse och blir det moderna parti som många längtar efter.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Sossar måste välja mellan kommunism eller allianspolitik”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Mona Sahlin får inte fyra år till « Kent Persson (m) blogg

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>