Att Juholt vägrar att stå på samma sida som SD i Agenda nyligen är bara nys. I själva verket gör S sig mer och mer beroende av sverigedemokraterna. I riksdagen är man mån om att lägga förslag som stöds av  SD eftersom det är det enda sättet att komma åt Alliansen. Och mer sådant lär det bli.

Mona Sahlin tog skarpt avstånd från SD, men det har inte Juholt förståeligt nog gjort.

De rödgröna har nu alla bytt partiledare och med tanke på valen av personer gynnar det säkert ett rödgrönt samarbete. I sina kalkyler räknar man nog in SD. Frågan är bara till vilket pris.

Även om ledningarna är överens återstår det att bli överens med väljarna. Rätten till arbete blir kanske en paroll. Aftonbladet vill att Reinfeldt gör något åt arbetslösheten och kommer själv med förslaget att regeringen borde skapa fler skattefinansierade jobb.

Fler jobb behöver skapas men medicinen borde istället vara genom “företagslinje” och “sparlinje”, dvs det ska löna sig att driva företag och det ska lönas sig att spara. Det är något helat annat än att de som idag arbetar genom högra skatt ska skapa jobb inom stat och kommun.

Problemen för socialdemokraterna är två; trovärdighet och inflytandet från LO. Och så länge som detta består gör man sig mer och mer beroende av Sverigedemokraterna.

DN, SvD Brännpunkt

Läs även andra intressanta åsikter om , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

One Response to “Socialdemokraterna görs sig beroende av Sverigedemokraterna”

  1. Ja, visst är det kämpigt att hålla på ett parti som driver igenom sin regeringspolitik med hjälp av rasister?

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>