Trovärdigheten för socialdemokraterna är nere på botten och mycket är självförvållat. Att i kristider bilda allians med ett bakåtsträvande parti och ett kommunistparti var ingen bra början. Att släppa fram Östros att säga nej till allt mot bättre vetande är inte heller bra.

Nu tänker man vara entreprenörernas parti utan att tala om vilka av de 20.000 lagar man själva infört tänker ta bort. Knappast trovärdigt. Till allt detta har man velat framställa sig själva vara de som är moraliskt högstående.

Hur mycket beror på Mona Sahlin? DN är säker. Mona Sahlin är en belastning för partiet.

Frågan är hur länge partiet orkar hålla igång ”operation Rädda Mona” under de förutsättningarna. Antingen fortsätter man att utse syndabockar bland de personer som direkt eller indirekt bidrar till att förtroendet för Socialdemokraterna minskar. Eller så inser man varthän det barkar och utser en ny partiledare.

LO är också sargat. Jag har tidigare kritiserat att LO mer tänker på makt än på sina medlemmar. LOs förhållande till socialdemokraterna visar på ett sjukt system. Arbetslinjen företräds just nu av alliansen. LO stöder socialdemokraterna som företräder bidragslinjen i form av pengar eller meningslösa jobb.

Expressen är inne på linjen att ett fack borde företräda sina medlemmar i stället för att vara ett politiskt parti.

LO:s medlemmar skulle kunna lita på att förbundet alltid sätter deras intressen främst. De många LO-anslutna som röstar borgerligt skulle slippa sponsra Socialdemokraterna.

SvD skriver också hur konstigt det blir när organisationerna är hopflätade.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , ,

One Response to “Socialdemokraterna borde ta ansvar nu”

  1. Seko, Byggnads, Transport.

    Med så tunga förbund är mot sig är onkel Wanja naturliugtvis omöjlig. Slut. Hon avgår nog i morgon.

    Annars är det Ceaucescu Show.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>