De rödgröna ledd av socialdemokraterna vill införa internetcensur, som får en att tänka på att Putinlandet inte är så långt borta. Med stöd av vänsterpartiet kommer lagar att införas som får Alliansens IPRED att framstå som något underbart. Newsmill har läst sossarnas motioner och skriver:

Lars Ohly, Maria Wetterstrand, Mona Sahlin och Peter Ericsson. Foto: Marcus KurnSocialdemokraterna vill att den som försöker surfa in på en pokersajt ska skickas till en särskild webbplats. Istället för den information som internetanvändaren söker kommer det ett meddelande från staten om att informationen är förbjuden. Så fungerar det i Italien. Den som där försöker nå en utländsk spelsida kommer istället till italienska Lotteriinspektionen. Varje gång en italiensk internetleverantör misslyckas med censuren – och en användare når fram till en otillåten webbplats – tvingas internetleverantören betala en ”sanktionsavgift” på 30 000 till 80 000 euro. Denna italienska modell lyfts fram som ett föredöme av socialdemokraterna.

Jag som trodde att det inte kunde bli värre.

I sin IPRED-motion vill de tillsätta en kommission som utreder effekterna av anonymiseringstjänster. I klartext vill socialdemokraterna förbjuda anonymitetsskydd på internet.

Nu börjar jag förstå vad Piratpartiet säger.

Så länge postförsändelser och telefonbolag har funnits har det varit absolut och fullständigt tabu att försöka hindra försändelser till eller från särskilda adresser eller telefonnummer baserat på moraliska eller andra hänsyn. Vi kräver att samma regler gäller på nätet som utanför nätet.

De jämställer internetleverantören med budbäraren och tycker inte man ska skjuta budbäraren. Liknelsen är bra. Att Socialdemokrater och kommunister vill tysta all opposition är kanske ingen nyhet, men att Miljöpartiet accepterar detta har jag svårare att förstå. Men vad gör man inte för att få lite makt.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

2 Responses to “Socialdemokrater och de Rödgröna vill införa något som är värre än IPRED”

  1. Börjar verkligen gråta på riktigt snart, allvarligt talat när man fått för sig att det egentligen inte kan bli mycket värre så tävlar de båda blocken om vem som kan vara värst i integritetskränkande synpunkt.

    det mest tragiska i detta är att ”vanligt” folk inte förstår innebörden av allt detta, de tror på STATEN, allt de säger är visdomsord, de ser inte det stora hela, Kontroll, maktbegär, maktmissbruk, censur, å liknelserna gentemot deras post osv.

    tragiskt… mycket tragiskt…

Trackbacks/Pingbacks

  1. Yttrandefriheten: Freedom of Speech « Notes from the North

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>