Från nyheterna hörde vi iigår att socialdemokraterna verkligen inte gillar arbetslinjen och jobbavdraget. Så till den milda grad att man klart demonstrerar mot den. Demonstrationen går ut på att man vill ha kvar jobbavdraget för pensionerade riksdagsmän trots att de inte arbetar. De borgliga som berörs vill ha bort det.

Om det nu är en demonstration eller ren snikenhet kan man fråga sig. Vanliga pensionärer får inget jobbavdrag men det stör inte socialdemokraterna som tycker att det är ok att deras pensionerade riksdagmän får det.

Detta parti stöds av LO. Ett parti som tycker det är bättre med bidrag än arbete. Ett parti som i åratal har motarbetat småföretagen. Fast det senare är kanske orsaken till varför LO supportar sossarna.

Beträffande bidrag skriver Lars Calmfors på SvDs brännpunkt:

En generös arbetslöshetsförsäkring är en metod att skydda dem som friställs. Det finns goda motiv för en hög arbetslöshetsersättning under en omställningstid, men inte för en hög ersättning under lång tid, eftersom det – enligt samstämmig forskning – ökar arbetslösheten.

En bättre kompensationsmetod kan vara avgångsbidrag – som betalas via en allmän försäkring – till alla som sägs upp oberoende av om man blir arbetslös eller inte. Sådana bidrag har inte – som arbetslöshetsersättning – negativa effekter på flödet in i sysselsättning.

Det verkar vara klockrent och som han säger själv; ”ett sätt att bryta den polariserade debatten om nivån på a-kassan”.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>