Jag frös igår. Åkte nämligen buss mellan Norrtälje och Stockholm. Jag hade visserligen tur, min buss gick i tid. Turen innan hade varit inställd.

Som sagt jag frös, inte av att behöva vänta utan av att åka buss. Det var kallt i bussen. Så kallt att jag efter en kvart gick fram till föraren och frågade om han inte kunde sätta på värmen. Det är redan max sa han. Igår var det värre, fortsatte han, då hade vi -6 grader i bussen!!

Bussar och tåg är alltså inte gjorda för vintern i Sverige!! Man har köpt billigt från varmare länder. Lägre inköpskostnader blir väl högre bonusar för cheferna kan man tänka.

Vagnsparken är definitivt SL och SJs problem. Spårproblemen är dock stor del politikernas problem. Det största problemen är arbetsrättsreglerna och skatterna. Med skatter på 52 % , statlig skatt oräknad, och stelbenta regler kam man säkert påstå att Banverkets problem är orsakat av politikerna.

Förr kunde man i princip ha en man stationerad vid varje växel-. Hur många växlar varje man har idag vet jag inte men många är det säkert.

Sänk skatten och förenkla arbetsrätten och vintern blir enklare. Om bonusar används till att köpa in varmare bussar blir också vintern varmare (när man åker buss).

DN, SvD

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>