Det låter som om socialdemokraterna skulle vilja bygga bilar med skattebetalarnas pengar, åtminstone om man får tro Aftonbladet. Visserligen skulle nog Juholt passa som bilsäljare men hur naiv får man vara? Eller ska alla med partibok tvingas köpa en SAAB?

Tyvärr vittnar historien om hur lite förståelse det finns för företagande i Sverige. Bara tron att statliga subventioner kan ge livskraftiga företag visar att politikerna måste börja förstå vad det är som får företag att växa.

Socialdemokraterna såg till att IKEA tvingades lämna Sverige. För att inte alla storföretag skulle lämna landet införde socialdemokraterna skattelättnader för några finansfamiljer så H&M och Wallenbergfamiljens bolag finns kvar. Tyvärr fick inte uppkomlingen Kamprad den lättnaden.

Med hjälp av tvingade arbetsrättsregler och skatter har socialdemokraterna tvingat ner företagen i brygga med undantag för de som lärt sig kryphålen i systemet.

Alliansen fullföljer traditionen att helt bortse från att företag måste tjäna pengar för att överleva och växa. Maud Olofsson försökte men tystades ner kraftigt av Reinfeldt och Borg.

Att ändrade regler skapar jobb visar med all tydlighet RUT avdraget. Synd bara att man inte drar lärdom av detta.

Bloggare: Mikael Persson, LO-bloggen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>