Svensk sjukvård har inte hängt med. I Sverige får en insjuknad i Borrelia 14 dagars antibiotika. Därefter tar man prov, antingen blodprov eller ryggmärgsprov, som oftast visar att Borreliabakterien är borta.

Men vad sjukvården inte upplyser om är att provtagningen inte är att lita på. Man kan fortfarande ha Borrelia. När patienter fortsätter att påstå att de känner sig sjuka svär sig läkarna fria. De kan istället föreslå Parkinson eller Alzheimer, eller t.o.m. inbillning.

Så vad gör patienten? Jo man åker till Tyskland för egna pengar och där konstateras Borrelia genom metoder som de svenska läkarna medvetet avstår ifrån. I Tyskland ges behandling och de flesta blir med denna behandling fria från sina symptom.

Inte alla, för Borreliabakterien är en lurig individ som klarar att gömma sig mot många medel. Allt detta vet läkarna men ger fullständigt fan i det. Varför? Vetenskapligt bevisat brukar man dra till med när man inte kan försvara sig.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , ,

No related posts.

Tags: , , , ,

One Response to “Sjukvården sviker Borrelia-patienter”

  1. Det är helt sjukt det där! Jag har precis fått veta att jag har borrelia, har sökt för alla möjliga konstiga symtom här i sverige i ca 1,5 år nu men ingen har riktigt kollat upp det utan jag har bara blivit omkringskickad o fått ta blodprov. När blodproverna visar sig vara normala så har jag blivit hemskickad utan någon utredning! De har sagt att jag är stressad/deprimerad och inbillar mig. Hur de kan säga det när jag har väldigt fysiska symtom och verkligen mår FYSISKT dåligt vet jag inte… Man känner sig minst sagt sviken. Och nu, vad gör jag nu? Ingen i sverige vill hjälpa mig att bli frisk…

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>