Man kan undra vad det beror på, att så många vill ha en regering med socialistiskt innehåll. Jag tror att det är drömmar om en bättre värld. Man vill så gärna ha en bättre värld, där alla tar hand om varandra och jag själv kan leva lycklig.

Även om drömbilden inte förverkligas vill man höra talas om den. Kan det vara så?

För om man tittar på de rödgrönas förslag som de ska utreda mer om efter valet så är det inte precis något drömscenario vi går in i. Den omtalade sjukförsäkringen kommer i de rödgrönas tappning inte att höja livskvaliteten.

Det verkar räcka med att de rödgröna säger att de har ambitionen att göra allt bättre men att de inte just nu har förmågan. Hur ska alliansen hantera denna drömvärld? Måste inte också alliansen prata om sina visioner även om de inte kommer att uppfyllas?

SvD, DN, Aftonbladet, Expressen

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , ,

4 Responses to “Sjukt att så många föredrar ett samhälle med socialistiska förtecken”

 1. Självklart är ett samhälle med socialistiskt förtecken bättre än ett Samhälle där skattesänkningar är den enda politik som ska vara.
  Där skattesänkningar gynnar de välbeställda men där man sänker sjuka, arbetslösa i stället.

  Du skriver: ”Den omtalade sjukförsäkringen kommer i de rödgrönas tappning inte att höja livskvaliteten.”

  Med den borgeliga sjukförsäkringen så blir folk försäkringslösa och skickas i många fall till socialbyrån. Är det livskvalitet?

  Sossarna tänker se till så ersättningarna höjs så ingen sjuk blir försäkringslös. att åtgärder hjälp sätts in.
  Borgarna de tänker ta det överskott sjukförsäkringen ger genom de hårdare reglerna de skapat till skattesänkningar som gynnar de välbeställda mest.

  Är det livskvalitet det för de sämst ställda i Samhället.

  Skärp dig och läs på bättre.

 2. Du Bert är ännu ett exempel på de som tror på drömmarna. De stackars människor som tvingades in i DDR håller förmodligen inte med dig.
  På tal om sjukförsäkringen så vill visst de rödgröna ändra 180 dagar till ett halvår. Vari ligger skillnaden?
  Socialdemokraternas egen utredning kom fram till att reformen behövs. Vari ligger skillnaden.
  Du påstår att en påtvingat sjukskrivning höjer livskvaliteten. Som individ vill jag känna mig behövd. Ge företagen istället möjligheter att anställa personer med viss handikapp.
  Du vill ha högre skatter. Är 75 % av inkomsten en lagom nivå eller ska den vara högre?

 3. Ja du Rolf, att vilja ha en fungerande socialförskring är som DDR! Seriöst, väx upp, läs en bok eller nåt.

  Vad gäller ”livskvalitet”, något som verkar vara din drivkraft, så är det livskvalitet för mig – och för andra människor som har förmågan till empati – att mina skattepengar hjälper dem som inte varit lika lyckosamma som jag.

 4. Det var din drömvärld som har provats i öster.
  Ang. sjukförsäkringen vill de rödgröna ändra från 5 mån till 6 mån vilket verkar långt ifrån ditt önskemål om evig sjukpenning även om man kan arbeta med annat.

  Är man sjuk ska man i båda fallen få sjukpenning.
  Tyvärr är det många ord och lite verkstad.

  Min uppfattning är att om man är sjuk och inte kan arbeta så ska man ha sjukpenning. Kan man arbeta med annat arbete än det man blev sjuk av ska man inte ha någon sjukpenning.

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>