Det är inte lätt att vara företagare. Det fick Pernilla Ström i DN erfara. Hon glömde anmäla adressändring till Bolagsverket. Si det får man inte göra. Pernilla fick betalningsanmärkning eftersom faktura från Bolagsverket gick till fel adress.

Pernilla Ström upptäckte också att det kostar pengar att få reda på vad Bolagsverket vet:

Som företagare är jag alltså skyldig att se till att Bolagsverket har korrekta uppgifter om mitt bolag. Men för att kontrollera om uppgifterna är riktiga måste jag betala en saftig avgift. Snacka om affärsidé!

Det är dags för ett nytt enfrågeparti , Företagspartiet, har jag hävdat. Ett parti som fäster uppmärksamheten på att myndigheter i gemen betraktar företagare som skumma individer. Ett parti som lyckas med det som Piratpartiet har gjort, nämligen fästa uppmärksamheten på dumheter.

Läs även andra intressanta åsikter om , , , , , ,

No related posts.

Tags: , , , , , ,

6 Responses to “Se statliga myndigheter!”

 1. Jag tycker också att personlig integritet och rättsäkerhet är dumheter.
  Nej Rolf, det får du nog vara ensam om.

 2. Om du tycker att personlig integritet och rättsäkerhet är dumheter få får du nog tänka om…

 3. Öhm, kan ni läsa ordentligt? Rolf menar naturligtvis att Piratpartiet uppmärksammar dumheter som IPRED, FRA-lag, m.m. och skapar en medvetenhet kring dem.

  Precis som ett eventuellt Företagsparti skulle uppmärksamma såna här tramsigheter som försvårar företagares jobb.

 4. I så fall tar jag tillbaka, förutfattade helt enkelt att det var ännu ett inlägg mot att piratpartiet står för att allting skulle vara gratis eller något liknande.

  Som att det var en sådan petitess att ha problem med Bolagsverket.

  Om jag missförstod ber jag om ursäkt :)

 5. Vag jag vänder mig emot är att en företagare i princip måste känna till ca 20.000 lagar. Om en myndighet (eller facket) vill klämma åt en företagare är det hur lätt som helst. Det finns alltid någon lag som man har förbisett.
  Om man tror att Bolagsverket är en service åt företagarna tror man fel.

 6. Nej det är inte lätt…

  http://insolvenssthlm.blogspot.....ingen.html

  //Ulrika

Leave a Reply

You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>